3D-tulostus ja yrittäjyys

Kuka ja mitä ihmettä?

Moi. Tässäpä ensimmäinen blogipostaukseni 3D-tulostuksen ja aloittavan yrittäjän vinkkelistä ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin ensimmäinen blogipostaus missään koskaan.

Nimeni on Otto Saavalainen, 36-vuotias tuore yrittäjä Liperistä. Ammatiltani olen teollinen muotoilija(AMK) ja olen pienestä pitäen ollut aikamoinen pelle peloton, ja kenties siksi kaikenlainen rakentelu, käsillä tekeminen ja luova ongelmanratkaisu on ollut aina lähellä sydäntäni. Joku on joskus MacGyveriksikin haukkunut.

Minulla on kaksi kissaa, Hera ja Hermes, sekä jo iäkäs Paavo-kukko ja sen kuuden kanan parvi. Harrastuksiin kaikenlaisen rakentelun lisäksi kuuluu kitaransoitto, laulaminen ja biisenteko, tietokonepelit, moottoripäristimet ja puutarhanhoito, joka tosin ei ole yleensä kovin menestyksekästä ollut.

Miten sitten päätin alkaa yrittäjäksi ja juuri 3D-tulostuksen alalle? AMK:ssa opiskelessani pääsin opettelemaan 3D-mallinnusta ja eräänlainen tietokonenörtti olen ollut aina, mikä ei suinkaan tällä alalla ole mikään huonompi juttu. Olin aina silloin tällöin törmännyt mielenkiintoisiin artikkeleihin 3D-tulostuksesta ja aina se vaikutti todella mielenkiintoiselta. Pari vuotta sitten jonkun fb-postauksen kautta päädyin tarkastelemaan ja vertailemaan erilaisia tulostimia ja oikeastaan hetken mielijohteesta päätin tilata sellaisen kun sattui olemaan kerrankin ylimääräistä rahaa.

Kymmenien muovikilojen tulostamisen, epäonnistuneiden tulosteiden, harmaiden hiusten ja hammasten kiristelyn sekä alati jatkuvan opiskeluprosessin ohessa alkoi kypsyä ajatus, että josko tästä olisi mahdollista saada itselleen elantoa tulevaisuudessa. Kevättalvella 2017 päätin sitten mennä yrittäjäkurssille, jossa tunne ja usko vahvistui sen verran, että hain starttirahaa ja sainkin sen sitten toukokuussa.

Tässä olen nyt sitten kesän aikana rakentanut nettisivuja ja uusia tulostimia, ja pikkuhiljaa kaikki alkaa olla valmista tositoimiin. Laserleikkaus ja kaiverrus on tulossa myös valikoimiin syksyllä, jahka saan koneen tilattua. Saattahan siinäkin jokunen oppitunti sitten mennä harjoitellessa, mutta innolla sitä tässä odottelen.

Toimipiste on myös tarkoitus siirtää Onttolaan syksyn aikana, sillä nykyinen sijainti on lievästi sanottuna hieman syrjässä.

Kommentoi ihmeessä ja kysymyksiä saa rohkeasti laittaa sähköpostilla, tekstiviestillä tai vaikka ihan soittamalla.